highlightsnieuws

Come & Join the Barn Raise!

By september 27, 2016 No Comments

raise-the-barn

In één dag wordt het Department of Search-paviljoen met de hand opgericht. Vele handen maken licht werk, wees welkom en hijs mee!

De opbouw en lancering van het Department of Search-paviljoen vindt plaats op dinsdag 11 oktober 2016. Met deze lancering starten meerdere kunstenaars hun artistiek onderzoek op en naar het Utrecht Science Park.

De Barn Raise vindt plaats rond het middaguur, maar er zijn de hele dag activiteiten. Een aantal kunstenaars is aanwezig om informatie over hun project te geven en je kan instructies volgen om deel te nemen aan het Human Power Plant-programma. Er is de hele dag genoeg soep voor iedereen, XXL Soup, gemaakt van reuzengroenten die zijn gekweekt door o.a. biologiestudenten van de Universiteit Utrecht en de Botanische Tuinen voor het onlangs gehouden Nederlands Kampioenschap Zwaarste Pompoen. En de Milk Bar is aanwezig om verschillende soorten melk te laten proeven (ontwikkeld i.s.m. Sietske Klooster van de Melksalon).

De officiële openingshandeling wordt om 16.30 uur verricht door Floris de Gelder (directeur Utrecht Science Park), Hans van Soelen (hoofd Culturele Zaken Gemeente Utrecht), prof. dr. Bert van der Zwaan (rector magnificus Universiteit Utrecht), Florian Hupkes (sr.marketeer en fondsenwerver Utrechts Landschap) en Maria Hlavajova (directeur BAK, Basis voor Aktuele Kunst.

Locatie: Educatorium (hoek Genevelaan/Leuvenlaan)

Google Maps Link

Leave a Reply