highlightsnieuws

Vilt maken van schapenwol

By november 2, 2016 No Comments

In en rond het paviljoen onderzoekt Cynthia Hathaway of de wol van de schapen die rondlopen op de weilanden van het USP kan worden verwerkt in kleding voor de Sweat(er)Shop, een nieuw fairtrade label met de eerste duurzame en lokaal geproduceerde University Sweater.

Van de schapenwol wordt eerst vilt gemaakt. Dit gebeurt op traditionele wijze volgens Mongoolse traditie. Grote stukken vilt worden nat gemaakt en samen met doek ingerold om een paal en vervolgens over de steppe getrokken door paarden of kamelen. Door het hobbelen en rollen gaat de wol klitten en ontstaat er een vast geheel. Cynthia Hathaway moet het vilten helaas zonder paarden en kamelen doen…

Vrijdag 4 november 2016 bezoeken twee groepen studenten het Department of Search-paviljoen op het USP: Master studenten interieurdesign van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht & INSIDE Master Interior Architecture Royal Academy of Art The Hague – KABK Den Haag.