Geen onderdeel van een categoriehighlightsnieuws

Workshop: Toekomst van Onderzoek & Wetenschap

By april 7, 2017 No Comments

Monnik organiseert op 19 april de tweede sessie voor hun project de Scenario Machine.

De Toekomst van Onderzoek en Wetenschap
Woensdagochtend 19 april van 9:30-13:30 uur in het Educatorium (let op: datum is gewijzigd)

Hoe bedrijf je wetenschap in een wereld van digitale netwerken en kunstmatige intelligentie?

Onze moderne samenleving is in grote mate het product van een enorme explosie aan verifieerbare kennis. Kennis waarmee we zinnige dingen kunnen zegen over de wereld, waarmee we genezen, ruimtereizen maken en steden bouwen. Maar van wie is deze kennis, wie betaalt ervoor, wie heeft er toegang toe, wie produceert het en waarom? Al deze vragen zijn allemaal in beweging en bestaan in het spanningsveld tussen paywalls en open access, kennisvalorisatie en het nut van fundamenteel onderzoek zonder directe toepassing. Daarnaast heeft ook automatisering en kunstmatige intelligentie impact op hoe onderzoek gebeurt. Wat wordt de rol van de wetenschappers wanneer AI-software patronen ontwaart in hoeveelheden data die voor de mens simpelweg on-analyseerbaar zijn, labs gerobotiseerd worden en AI op eigen houtje valide conclusies, hypotheses en falsificaties gaat produceren?

Sleutelwoorden: Big Data, Kunstmatige Intelligentie, Black-Box-Science, Open Access, Paywalls, Open Source, Creative Commons, Auteursrechten, Kennisvalorisatie

Meld je aan!
Wij zoeken een deelnemersgroep met een diversiteit in kennis, kunde en achtergrond geïnteresseerd en gerelateerd aan het thema’s van de masterclasses.Van academici tot ervaringsdeskundigen, hobbyisten tot professionals, en geschiedschrijvers tot toekomstdenkers zijn allen welkom.

Om je aan te melden en voor vragen, neem contact op met
Kate Armstrong: k.i.armstrong@students.uu.nl (EN)
Edwin Gardner: edwin@monnik.org / 06 144 525 61 (EN/NL)

24a76a44-3d1c-43f7-90d2-52fb94027d00