nieuws

Workshop Scenario Machine: groei van welvaart of consumptie?

By april 25, 2017 No Comments

Een nieuwe sessie van de Scenario Machine van Monnik vindt plaats op woensdagochtend 24 mei  van 9:30 tot 13:30 uur in het Educatorium, kamer achter de receptie.

Hoe onderneem je in een samenleving die draait om welvaart distributie?
De moderne geschiedenis bestaat uit een opeenvolging van disruptieve innovaties van boekdrukkunst naar stoommachine, en van verbrandingsmotor naar digitale computer. Deze cycli van creatieve destructie vernietigden banen en elites, en creëerden weer nieuwe. En zij brachten de welvaart, gezondheid en veiligheid die we vandaag kennen. Maar volgens vele economen zou de huidige golf van automatisering wel eens tot een herschikking van de economie kunnen leiden waarbij menselijk arbeid steeds minder nodig is in het produceren van economische welvaart. Hoe onderneem je in een duurzame en inclusieve samenleving die draait om de distributie van welvaart in plaats van het doen groeien van productie en consumptie. Voor welk soort innovatie zal er een markt zijn? Naar welk soort vooruitgang zal vraag zijn? Hoe zal ondernemerschap er uitzien en waar zullen consumenten in geïnteresseerd zijn?

Sleutelwoorden: Automatisering, Markt, Regelgeving, Valorisatie, Derde Geldstroom, Incubators, Start-ups, Basisinkomen, Ondernemerschap, Disruptie, Creatieve Destructie, Vooruitgang, Werkgelegenheid

Meld je aan!
Wij zoeken een deelnemersgroep met een diversiteit in kennis, kunde en achtergrond geïnteresseerd en gerelateerd aan het thema’s van de masterclasses. Van academici tot ervaringsdeskundigen, hobbyisten tot professionals, en geschiedschrijvers tot toekomstdenkers zijn allen welkom.

Om je aan te melden en voor vragen, neem contact op met:
Kate Armstrong: k.i.armstrong@students.uu.nl  (EN)
Edwin Gardner: edwin@monnik.org / 06 144 525 61 (EN/NL)

IMG_6827 2IMG_6828 2