highlightsnieuws

Word jij de meest efficiënte energieleverancier van de nieuwe Stadsklok?

By januari 6, 2017 No Comments

Van 16 t/m 20 januari 2017 staat een teststation van ISA bewegingsanalyse in het Educatorium van de Universiteit Utrecht. Iedereen kan meewerken aan het realiseren van de nieuwe Stadsklok, een kunstwerk van Melle Smets i.s.m. Go Ape en Low Tech Magazine. Of de klok op tijd loopt, is geheel afhankelijk van de mensen die bereid zijn om de klok op te winden met een stevige work-out. De stadsklok bestaat uit een mechanisch uurwerk dat in werking wordt gesteld met fitnessapparaten. Zoals een kerkklokkenspel niet zonder klokkenluidersgilde kan, kan een duurzame campusklok niet op tijd lopen zonder permanente energieleveranciers. Om de klok zo goed mogelijk te laten lopen, wordt eerst onderzocht hoe de oplaadmachine het best kan worden gerealiseerd. Welke hijstechniek levert een gezonde en ook leuke work-out op? Hoe kun je optimaal bewegen zonder blessures? ISA bewegingsanalyse is een nieuwe methode voor het optimaliseren van beweging en training, een slimme manier van trainen. Vrijwilligers kunnen zich kort laten testen op hun individuele kracht gebaseerd op lichaamsbouw en natuurlijke beweging. Bij het Educatorium komt buiten een proefopstelling te staan van diverse hijstechnieken. Hier kunnen de vrijwilligers zich uitleven met hun net verworven kennis over hun ‘slimme’ lichaamskracht. De hijsresultaten worden de hele week gemeten. Er wordt bijgehouden wie de meest energieke deelnemer is en welke hijstechniek het meeste energie oplevert voor de Stadsklok.

Met dank aan: ISA bewegingsanalyse | Franklin van Doesburg, Sportcentrum Olympos  | Dirk Wijnalda, Institute Engineering & Design (Hogeschool Utrecht), Instrumentatie (Universiteit Utrecht) | Jos van Gemert, Go APE! – Art Park of Energy  | Pim Rooymans, Planemos | Mark Thur, Lowtech Magazine | Kris de Decker, Simius Hircus, Gemeente Utrecht en Stichting Utrecht Science Park

StadsKlok

 

tekening: Melle Smets

Leave a Reply