highlightsnieuws

Expertmeeting The Future Starts Here

By januari 25, 2017 No Comments

image002

Op woensdag 18 januari jl. organiseerde Department of Search een expertmeeting  toekomstscenario’s maken waarin verschillende wensbeelden over een duurzame toekomst van het USP centraal stonden. Een nieuwe methode werd daarbij geïntroduceerd: de methode kunstenaar, waarin de feiten de verbeelding volgen. Doel van deze bijeenkomsten is om tot de verbeelding sprekende visies te komen die het huidige debat rondom duurzaamheid kunnen verdiepen.

De middag bestond uit het werken met twee verschillende toekomstscenario’s: Bureau Monnik (NL) presenteert het World Tree Model, een scenario dat vertrekt vanuit het verre verleden om een visie te geven op de toekomst van het onderwijs en het sciencepark. Bureau d’Etudes (FR) werkt vanuit het hier en nu door een Lock Down van de campus te simuleren. Wat gebeurt er als de campus plotseling zelfvoorzienend moet worden?

Deze eerste bijeenkomst was zeer succesvol mede dankzij de participatie van verschillende beleidsmakers, wetenschappers, architecten en andere betrokkenen. Bart Cosijn modereerde de middag. Na afloop zijn de resultaten van de workshops gepresenteerd tijdens het Sustainability Café bij de Green Office Utrecht.

In de loop van het jaar worden meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Heeft u interesse om hierbij aanwezig te zijn, mail dan naar info@zerofootprintcampus.nl.

C2dSVDHXgAAZgVl