nieuws

Samenwerking met Zomerschool Cartesius Museum

By mei 10, 2017 No Comments

Department of Search neemt eind juni 2017 deel aan de Zomerschool van het Utrechtse Cartesius Museum. Het Cartesius Museum is een initiatief dat gedragen wordt door een groot aantal mensen op basis van vrijwilligheid. Samen hebben ze de overtuiging dat dit groot en open samenwerkings-experiment een belangrijke bijdrage kan leveren aan duurzame innovaties voor markt en samenleving. Het Cartesius Museum brengt bedrijven, organisaties, kennis en cultuur samen in een open vorm van communicatie en kennisuitwisseling. Wie meent hieraan een bijdrage te kunnen leveren wordt uitgenodigd contact op te nemen.

Zomerschool De Samenwerkplaats
Vanuit de creatieve netwerken van Utrecht wordt de kracht van samenwerken tegen het licht gehouden. Hoe zetten we samenwerkingsverbanden op, waaraan meet je hun functioneren? Waarin schuilt het succes van samenwerking van creatieve crossovers? Wat kunnen we leren van deze crossovers? In een programma van vijf dagen staat de combinatie praktijk-kennis-reflectie centraal. We delen nieuwe kennis, wisselen bijzondere ervaringen uit en doen nieuwe contacten op. In samenwerking met: ASOM, Casco, Economic Board Utrecht, Department of Search, HKU-Master CrossoverCreativity, HU Schakelklassen, Initiatievenfonds Gemeente Utrecht, LinC, Provincie Utrecht, Mijn wijk, jouw wijk, Rabobank Utrecht, SBP, SMart.be, SMart.nl, SWK030 Creatieve huisvesting, ucooperate.eu, Utrecht Natuurlijk, UU/USBO, Via Traiectum, Werkspoorkathedraal en Zuyd Hogeschool Creative City.

Voor wie
De Zomerschool richt zich op professionals die in hun eigen werk inhoud en vorm geven aan samenwerkingsverbanden. Inschrijven kan per dagdeel, dag, enkele dagen maar uiteraard ook voor de hele week. Eigen doelen kunnen worden gesteld om in de praktijk direct concrete stappen te zetten.

Zie de website van Cartesius Museum voor het programma en meer informatie. 

Vrijdag 23/6/2017
Focus: Artistieke interventies en crossovers op het gebied van duurzaamheid.
Locatie: Provinciehuis, Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht. In de middag een safari naar Zero Footprint Campus.

Zomerschool2017_Zon(600)