highlightsnieuws

Drink meer kraanwater!

By juni 16, 2017 No Comments

Water in plastic flessen is meer dan 1.000 keer zo duur als water uit de kraan. Bovendien hoeft het aan minder strenge regels te voldoen dan ons kraanwater. Toch zijn er nog mensen die water in flesjes kopen en dat terwijl we in Nederland al meer dan 100 jaar één van de beste waterleidingnetwerken ter wereld hebben. En de oceanen vol met plastic zitten.
Gelukkig is er een kraanwatergeneratie opgestaan met als missie om Nederland weer meer kraanwater te laten drinken. Met of zonder glas. De campagne bestaat uit de anthem ’Kraanwater’ van Ome Omar inclusief 100% kraanwatergeneratie approved video, een website met merchandise, een instagram account, en een booth op Utrecht Science Park waar acties met kraanwater worden gedaan. Daarnaast roept de kraanwatergeneratie op om kraanwater een podium te geven. Liederen, kunst, droge humor over natte zaken, kom maar door! Alle ideeën, ter bevordering van de kunst van het waterdrinken zijn welkom. Post ‘t door middel van #kraanwatergeneratie.

De kraanwatergeneratie is mede mogelijk gemaakt door Zero Footprint Campus, Helmut Smits en KesselsKramer.